Jeugd rugby Nieuwegein

RCN jeugd

RCN is met een vijftal jeugdteams actief in de competitie. De verdeling gaat net als bij voetbal op leeftijd. Je kunt al vanaf je vijfde beginnen bij de zogenaamde Guppen. Als je ouder wordt verander je elke twee jaar van klasse. Omdat rugby een fysieke sport is wordt goed gekeken naar iemands lengte, lichaamsbouw en ervaring. Mocht iemand niet ‘passen’ in zijn of haar klasse dan kan hier dispensatie voor worden aangevraagd. Zodat iedereen met plezier rugby kan spelen.

Jong beginnen met rugby

De meeste rugbyspelers in Nederland beginnen pas laat met rugby en moeten dan nog veel leren. Spelers die als kind beginnen met rugby, hebben de kans om van jongs af aan met rugby bezig te zijn. We zien vaak dat spelers die jong begonnen zijn uitgroeien tot belangrijke spelers voor ons eerste team.

Guppen, Turven, Benjamins en Mini’s

Als jij een Gup, Turf, Benjamin of Mini bent, leren we je eerst hoe je een rugbybal gooit en vangt, hoe je een tackle maakt en hoe de spelregels van rugby in elkaar zitten. We zorgen dat onze jeugdspelers niet alleen de regels van rugby leren, maar vooral ook een boel plezier hebben.

Cubs, Junioren en Colts

Met de Cubs, Junioren en Colts werken we aan rugbytechniek en spelinzicht. Het plezier in rugby blijft belangrijk, maar we dagen je ook uit om jezelf te verbeteren als speler. Op zaterdag speel je wedstrijden tegen andere teams.

Als je 19 wordt, maak je het seizoen nog af als Colt. Het volgende seizoen kun je mee gaan doen bij de senioren. Veel van onze Colts trainen daarom al regelmatig mee met het seniorenteam, zodat ze in één keer kunnen doorstromen.

RCN jeugd agenda

Bekijk de agenda van onze jeugd.

Trainingstijden

Jeugd 6 tot 18 jaar
Dinsdag 19:00 – 20:00
Donderdag 19:00 – 20:00

Trainers TBM: Marco Sluis & Desmond Boere

Trainer Cubs, Junioren en Colts: Marco Sluis, Camiel Soesbergen en Michael Roth

Jeugdcoördinator: Barbara Laurant